Добре дошли

Здравейте !
Това е моят блог , нова съм в това и се надявам да предоставя информация и въпроси , в които всички можем да участваме активно и заедно ще споделяме личен опит и познания във всички области от живота и всичко заобикалящо ни . :)

неделя, 13 май 2012 г.

Истина или лъжа

Последните месеци ме наведоха на много размишления за живота . Размишлявам с часове и все пак не откривам отговора на всички въпроси ,но един не ми дава мира . Искаме ли да знаем истината винаги или лъжата и заблудата са достатъчни , за да живеем в мир със себе си ? С часове анализирах това и поставих две думи в две различни колонки , като във всяка отмятах положителното и отрицателното , но като че ли и двете имаха еднаква тежест .. Тук може да споделите кое от двете би било по рационално за зелена пътека към един спокоен живот :)

6 коментара:

 1. Трудно е да търсиш отговори сама , за това са нужни двама , но ако нямаш втори човек .. е тогава дилемата е вечна :)

  ОтговорИзтриване
 2. Аз мисля,4е първо сам за себе си трябва да знаеш ти сам ,какво искаш...не търси отговорите ,които касаят теб в другият..та дории този 4овек да е живял до теб с години...всеки сам по себе си е един вид уникален дори в това какво и как го приема...иска

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Аз лично много пъти съм си задавал точно този въпрос и всеки пък го удрям на греда .. Но по добре истината , защото от лъжата повече боли , а лъжата разрушава моста , който крепи двама души :)

   Изтриване
 3. Някой хора смятат че има такова нещо, наречено "благородна лъжа" Лично аз не мисля че е така. Рано или късно истината излиза на яве и тогава този, излъгал уж за хубаво попада в ситуацията да е лошия.

  Вярно е че от истината може да боли, но това по-скоро зависи то начина на поднасянето и не толкова от самата нея. Тоест като цяло истината за мен винаги е по-правилния избор и за двете страни.

  Да живееш в лъжа е гадно... особено когато в един момент научиш истината. Колкото по дълго живееш в лъжата, толкова по болезнена става истината.

  За да не се разпростирам излишно ще завърша с една поговорка: Лъжата може да обиколи света докато истината си обуе ботушите.

  ОтговорИзтриване
 4. Лъжата е за хората, които се страхуват от истината!

  ОтговорИзтриване
 5. Според мен,истината винаги е бил по-добрият вариант. Лъжите колкото повее се трупат, след време вече самата истина по даден въпрос не е самата истина. Колкото по-малко лъжи се добавят, толкова по-безболезнено би било. :)

  ОтговорИзтриване

Кой е най-красивият сезон ?